EFFECT OF THERMAL TREATMENT ON MACRONUTRIENTS AND BIOACTIVE COMPOUNDS IN PANC
Keywords:
PANC, Macronutrients, Bioactive compounds, Antinutritional FactorsDownloads
References
Brasil. Emenda Constitucional Nº 64, DE 2010. DE 4.2.2010 – DOU 5.2.2010.
Brasil. Política Nacional de Alimentação e Nutrição / Ministério da Saúde, Secretaria de Atenção à Saúde. 1a ed. Brasília: Ministério da Saúde, 2013.
VIEIRA, A.C. Atividade antibacteriana e características químicas e fitoquímicas de Talinum paniculatum (jacq.). 2014. Dissertação. Programa de Pós-Graduação em Ciência e Tecnologia de Alimentos Universidade Federal do Rio Grande do Sul. Rio Grande do Sul. 2014.
Fink, et al., Benefícios das PANCs: Caruru , Moringa e Ora-pro-nóbis. Pleiade, v.12(S1), p. 39-44, 2018.
Santos, M.A.T. Efeito do cozimento sobre alguns fatores antinutricionais em folhas de brócolis; couve-flor e couve. Ciência Agrotecnológica; v.30; n.2; p.294-301; 2005.
Instituto Adolfo Lutz. Normas analíticas do Instituto Adolfo Lutz: Métodos químicos e físicos para análises de alimentos. v. 1, 4 ed. Brasília, 2005. 1018p.
Gonçalves, A. E. S. S. Avaliação da capacidade antioxidante de frutas e polpas de frutas nativas e determinação dos teores de flavonoides e vitamina C. São Paulo: Universidade de São Paulo, Dissertação. Programa de Pós-graduação em Ciência dos Alimentos. p. 88, 2008.
Yadav, S.K.; Sehgal, S. Effect of domestic processing and cooking on selected antinutrient contents of some green leafy vegetables. Plant food for Human Nutrition, v.58, n.3, p.1-11, 2003.
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Copyright
Submission of originals to Práticas e Cuidado: Revista de Saúde Coletiva (Practices and Care: Journal of Public Health - PC-RESC) implies the transfer of publication rights by the authors. The copyright for manuscripts published in this journal belongs to the authors, with PC-RESC retaining rights over the first publication. The authors may only use the same results in other publications if they explicitly indicate PC-RESC as the original publication medium.
Creative Commons License
Except where otherwise specified, the terms of a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License apply to the material published in this journal, which permits unrestricted use, distribution, and reproduction in any medium, provided the original publication is correctly cited.